Hållbara strumpbyxor – finns det?

Maska i strumpbyxan

Hur störande är inte det här!?

Är du också trött på att dina strumpbyxor går sönder hela tiden? Det känns ju verkligen inte hållbart att köpa strumpbyxor för runt hundralappen varje vecka som sedan går sönder samma kväll!?

Efter lite research har jag fått veta att strumpbyxor är en av våra största förbrukningsvaror, och dessutom används fossila (icke förnybara) bränslen i produktionen av de flesta nylonstrumpbyxorna. Inte direkt miljövänligt! Så hur ska man göra för att minska konsumtionen och därmed avfallen från strumpbyxor? Det finns några trix för att få strumpbyxorna att hålla längre, men jag har märkt att det allra bästa är att välja strumpbyxor av bra kvalitét eftersom de oftast håller bättre. När de är lite dyrare upplever i alla fall jag att man är mer försiktig med dem också!

 

Fyra tips för att få dina strumpbyxor att hålla längre:

  • Rulla på strumpbyxorna på benen och akta vassa naglar!
  • Spreja med hårsprej innan eller efter du tagit på dig strumpbyxorna.
  • Tvätta dina strumpbyxor i max 30 grader i en tvättpåse (utan sköljmedel!)
  • Har du fått en maska? Pensla på med genomskinligt nagellack!

 

Det svenska märket Swedish Stockings har tagit sig an att städa upp strumpbyxindustrin och producerar ordentliga, snygga och hållbara strumpbyxor av biprodukten av andra nylonprodukter som inte är nedbrytbart. Är det inte fantastiskt? Dessutom kan du skicka in dina gamla trasiga strumpbyxor (från vilket märke som helst!) och få en rabattkod på 30 %. Jag tycker faktiskt att det är helt genialt!!! Heja Swedish Stockings säger jag!

Jag har testat och jag lovar, de håller bättre än några andra strumpbyxor jag provat. Den enda nackdelen är att jag gillar riktigt tunna nylonstrumpbyxor, typ 20 DEN, men Swedish Stockings har bara 40 DEN som lägst. Men visst är de snygga? Jag gillar verkligen dem med revärer längs benet.

Vill du också återvinna dina gamla strumpbyxor och få 30 % rabatt på Swedish Stockings? Skicka dem till:

BIA Härdplast
Attn: Swedish Stockings Recyckling Club
Orrtop, 73189
Köping
Sverige

 

Leave a Reply