Hitta rätt sovplagg för en god natts sömn

Sleping

Tycker du om att sova med öppet fönster?

Vilket sovplagg du sover i är väldigt personligt. Vi tror att det påverkar din sömn. Vissa gillar att sova naken, andra sover bäst i pyjamas. Din sömn kan också påverkas beroende på vilken temperatur du har i sovrummet. Vissa gillar att sova med öppet fönster och vakna till fågelkvitter och en solstrimma. Andra gillar ett varmt och kolsvart sovrum. Det gäller att hitta rätt så att du kan sova gott.

Sov gott i pyjamas

Oavsett om du sover i nattlinne eller pyjamas så tycker vi att du ska kolla in Åhléns ekologiska pyjamasbyxor för herrar, som är mjuka och sköna och perfekt att glida runt i hemma eller sova i om du är frusen av dig. De här byxorna är enfärgade och finns även i grått. För bara 249 kronor kan dessa bli dina.

marinblå pyjamasbyxa
Pyjamasbyxor från Åhléns

Passa på att komplettera med en morgonrock som är underbar att dra på sig efter duschen eller när du går upp ur sängen på morgonen. Bästa plaggen för långa helgfrukostar. Snart hoppas vi att dessa helgfrukostar kan intas på balkongen eller uteplatsen i värmande sol.

Sover du naken eller i nattlinne?

Åhléns har också damnattlinnen i sval ekologisk bomull för härliga, ljumma sommarnätter som väntar oss framöver. Vi tycker att de här nattlinnena är perfekt i längden och man trasslar inte in sig i dem som man kan göra med andra nattlinnen om de är lite för långa. De håller också väldigt bra i struktur och mjukhet även om man tvättar dem ofta. Vilket man ofta gör med sovplagg.

cremefärgat nattlinne
Nattlinne från Åhléns

Dessa nattlinnen finns också i mörkgrått och marinblått. Kombinera med trosor i ekologisk bomull från Åhléns, finns som hipstermodell och stringtrosa t ex. De har just nu ta 3 betala för 2 på just de trosorna från deras eget varumärke, som faktiskt håller riktigt bra kvalité.

Många säger att sova naken är att föredra eftersom man har chansen att lufta sin kropp, speciellt de intima delarna, då man ofta har på sig kläder på dagtid som sitter tight. Man håller också en lägre temperatur vilket forskare menar att det ger bättre sömn. En fjärdedel av svenskarna sover faktiskt nakna enligt vår källa. (källa: YouGov 2017). Ett annat tips från oss, för att sova bättre, är att inte titta på tv eller någon annan skärm precis innan man går och lägger sig eftersom det stimulerar hjärnan och då kan man ha svårare att slappna av. Sover vi gott på natten kan vi prestera så mycket bättre på dagen.

Sov gott (när det är dags)!

Leave a Reply